Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: 1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΕ


           Το «Αγαπητέ Θεέ» δεν είναι βιβλίο διασκεδαστικό, αντιθέτως, περιέχει οδύνη και θλίψη καθώς πρόκειται για επιστολές που στέλνει ένα άρρωστο παιδί στο Θεό. Είναι, όμως, μεγάλη η συγκίνηση που προσφέρουν αυτά τα γράμματα, κι ακόμα είναι η αίσθηση της συμμετοχής, η συμπάθεια που κατακλύζουν τον αναγνώστη και η γνώση ότι έξω από τον εαυτό μας υπάρχει και ο Αλλος, ο συνάνθρωπος που πονά και απελπίζεται, αλλά δεν δυστροπεί, παρά υπομένει ηρωικά και, γράφοντας στο Θεό, προσπαθεί να διατηρήσει την περηφάνια και τη νηφαλιότητά του.

«Αγαπητέ Θεέ,
       Με λένε Όσκαρ, είμαι δέκα χρονών, έχω βάλει φωτιά στη γάτα, στο σκύλο, στο σπίτι (αν δεν κάνω λάθος έχω ψήσει και τα χρυσόψαρα), κι αυτή είναι η πρώτη φορά που σου γράφω, γιατί μέχρι σήμερα, λόγω του σχολείου, δεν είχα χρόνο.
      Σου το λέω ευθύς εξαρχής: σιχαίνομαι να γράφω. Για να γράψω, πρέπει πραγματικά να είμαι αναγκασμένος να το κάνω· γιατί το γράψιμο είναι γιρλάντα και στολίδι και μεταξωτή κορδέλα. Τι άλλο είναι το γράψιμο από ένα ωραιοποιημένο ψέμα; Το γράψιμο είναι για τους μεγάλους.»


          Και τι δεν γράφει ο μικρούλης. Ολη του η ζωή σε λίγα γράμματα και η καρδούλα του όλη σε ελάχιστες γραμμές. Γράμματα πυκνά, του καημού, που όμως διατηρούν την παιδική αυθορμησία και πίστη. Κάποτε και τη χαρά. Απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, ασφαλώς και σε ενηλίκους. Και δεν είναι μεμπτό να δακρύσει και να πονέσει κανείς για τον άλλο, αυτό είναι μέσα στις αρετές του ανθρώπου. Επιπλέον το βιβλίο είναι ένα μικρό λογοτεχνικό πετράδι.
            Για να διαβάσετε το βιβλίο πατήστε εδώ. 

3 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡ. (Α1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. molis diavasa to vivlio itan para polu oreo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βιβλίο ήταν τέλειο και πολύ συγκινητικό!!! Μου άρεσε πάρα πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή